Een ogenblik geduld a.u.b.

Regionale klimaatmonitor Open Data Service

In de Regionale klimaatmonitor is het mogelijk om data op verschillende manieren handmatig te exporteren. Sommige gebruikers willen echter data gestandaardiseerd en/of geautomatiseerd ophalen.

Om dit mogelijk te maken hebben we een Open Data Service (ODS) ingesteld. Hiermee kunt u gestandaardiseerd en/of geautomatiseerd openbare data uit de Regionale klimaatmonitor ophalen via een API (Application Programming Interface).

Oproep via URL

De Open Data Service wordt opgeroepen via een URL (Uniform Resource Locator). Binnen deze URL geeft u met parameters (indicatoren, gebieden, perioden) aan welke selectie van gegevens opgehaald moet worden. Op deze manier is een URL toekomstbestendig en zal deze bij iedere oproep de data in een identieke structuur terug geven. De teruggave van de Open Data Service is in JSON formaat. Meer informatie is te vinden in de uitgebreide handleiding .

API-key

Om de Open Data Service te kunnen gebruiken heeft een gebruiker ter authenticatie een API-key nodig. Deze moet bij elke request meegegeven worden. U kunt de API-key via het contactformulier op de website aanvragen. Hierbij vragen wij uw naam, organisatie en mailadres. Deze gebruiken we uitsluitend voor het registreren van de API-key en communicatie over de Open Data Service.

Bij gebruik van de Open Data Service gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Bij verkeerd gebruik of misbruik van de API nemen we contact met u op. In het uiterste geval trekken we de API-key in.

Contact

Technische vragen over de Open Data Service kunt u stellen via Klimaatmonitor@abf.nl. Voor inhoudelijke vragen over de data gebruikt u het contactformulier. Wanneer we nieuws hebben over de Open Data Service, stellen we alle gebruikers op de hoogte.

Financiering

Het gebruik van de Open Data Service door decentrale overheden wordt gefinancierd door het Interprovinciaal Overleg (IPO). Andere gebruikers betalen een jaarlijkse bijdrage in de kosten.